Eesti English
Қазақ тілі
Русский
Ұзақ мерзімді визаға қолдауды ресімдеу (D) виза »

Ұзақ мерзімді визаға қолдауды ресімдеу (D visa)

02.02.2016

 Ұзақ мерзімді виза Эстония мемлекетінде тоқталуына 6 айға беріледі және 12 айға дейін жарамды.

Ұзақ мерзімді виза ішкі мемлекеттік виза, бүкіл Шенген кеңістігінде 90 күндей жарты жыл қозғалуға рұқсат етіледі.

Ұзақ мерзімді визаға тек Эстонияның өкілдіктерінде өтініш жасауға болады.

Ұзақ мерзімді визаны ресімдеуде мына құжаттар керек:

  1. Паспорт оның қолдану мерзімі,  сұрап жатқан визаның мерзімі өткенше 3 айдан кем болмауы керек;
  2. Толытырылған және қол қойылған саулнама;
  3. Фото 35x45 мм;
  4. Денсаулық сақтандыру полисі 30 000 еуродан кем емес және оның жарамдылығы Шенген кеңістігне сай болуы;
  5. Саяхат жасауды расстайтын құжаттыр;
  6. Эстонияда тоқталу кезеңде қаражаттың жеткілігн расстайтын анықтама.

Виза үшін төлем ақы 80 €
Украинаның және Белоруссияның азаматтары ұзақ мерзімді визаға (D) қолдауды ресімдеуде мемлекеттік баж төлеуден босатылады;

Эстония Республикасының Қазақстан Республикасындағы Елшілігінің шоты:

Кабанбай батыр даңғылы 28,010000 Астана қаласы

БИН: 110650016094

Банк   төлеуші:  АО ДБ „Альфа-Банк“  Астана қаласы

ИИК:  KZ519470978907119322

КОд:  21

БИК:  ALFAKZKA

 

Немесе Эстония Республикасының Қаржы Министрлігінің шоты арқылы төлем жасауға болады.

 

Мемлекеттік баж төлеудің Қаржы Министрлігінің банк шоттары келесі:
SEB Pank р/с EE891010220034796011
SWIFT/BIC: EEUHEE2X
Swedbank р/с EE932200221023778606
SWIFT/BIC: HABAEE2X

Виза қолдауын қарастырудың Қаржы министрліктің сілтеме номері – 2900073630.

NB! Мемлекеттік баж виза қолдауын қарастыру үшін алынады.

Ұзақ мерзімді виза Эстония мемлекетінде қысқа мерзімді жұмыс істеу үшін 6 айға ашылады және ол 12 айға дейін жарамды.

Бұл визаға қолдауды ресімдеу алдында қысқа мерзімді жұмысқа орналасу жағдайда Шекара-полиция департаментте тіркелуі тиіс.

Қысқа мерзімді жұмысқа өтініш жасауға мына жағдайда рұқсат етіледі:

  1. Шығармашылықпен айналысатын қызметкер; сахна кәсіпорында жұмыс істейтін тұлға;
  2. Мұғалім Эстония мемлекетінде оқытатын мекеменің құқылық актілерге сай дәріс беру үшін;
  3. Ғылыми зерртеулерін жасау үшін, егер шетелші оған арнайы дайындықтан өтсе және оған тиісті тәжрибесі болса;
  4. Спорттық одақ шақырған спортсмендер мен треннерлер, спорттық қызметкерлер мамандығына сай қызмет көрсету үшін;
  5. Мамандық оқуды алу үшін немесе практика өтуге шетел мемлекеттің оқу орындарында егер ол оқу праграммасының бөлімі болса;
  6. Сыртқы істер министрлігінің рұқсатымен шетел мемлекеттің дипломатиялық өкілдікте қызмет көрсету үшін;
  7. Бала бағушы болып жұмыс істеген кезде ;
  8. Сарапшы, кеңесші немесе консультант тек егер бұған қатысты дайындықтан өтсе ғана;
  9. Жабдықты орнатушы немесе маман, егер шетел азаматы арнайы дайындықтан өтсе ғана;
  10. Ауылшаруашылық өнімдерімен байланысты маусым жұмыстары болған кезде;
  11. Халықаралық келісім негізінде.

Аса толық ақпаратты қысқа мерзімді жұмысқа тіркелу туралы Шекаралық-Полиция департаменттің беттерінде таба аласыз: www.politsei.ee

D-визаны алудағы ерекшілік ретінде жас азаматтарының визалары мына мемлекеттер босатылады Аустралия, Канада және Жаңа Зиландия, олар мемлекетте 12 айға дейін тоқта алады.

Екі жақты келісім негізінде Эстония Канада, Аустралия және Жаңа Зиландия мемлекеттер арасындағы екі жақты келісім негізінде жазғы жұмыс уақытта Аустралия, Канада мен Жаңа Зиландия мемлекеттерінің 18-35 жастағы  азаматтарына жұмыс істеуге рұқсат етіледі, Эстонияда бір жылға дейін тоқталуға болады. Жұмыс істеген кезде басты мақсат берілген күндерден тыс қалуға тиісті емес, осы уақыт Эстонияда демалыс күндердей өту тиіс және жұмыс берушіде 3 айдан аспау керек.

TopBack

© Estonian Embassy in Kazakhstan Avenue Kabanbai batyr 28, Astana, tel. +7 7172 240 280, e-mail: embassy.astana@mfa.ee